Karácsonyi ajándékot kaptak a debreceni négyes ikrek

1l2a6067

Két éve, november 24-én jöttek a világra a debreceni négyes ikrek. Az ünnepekre való tekintettel, 2018. december 12-én otthonukban látogatta meg őket Széles Diána alpolgármester. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében karácsonyi ajándékot adott át a gyermekeknek.

Az önkormányzat egész évben figyelemmel kíséri a debreceni négyes ikrek fejlődését. A gyermekek hétköznapi felügyeletéről a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye gondoskodik és folyamatosan kapcsolatban van a szülőkkel, hogy segítse a gyermekek fejlődését. A szülőkkel egyeztetve térítésmentesen a hét minden munkanapján, napi 8 órában egy kisgyermeknevelőt biztosít a debreceni önkormányzat a gyermekek hároméves koráig.

A debreceni négyes ikrek 2016. november 24-én születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Dr. Póka Róbertprofesszor, klinikaigazgató és Dr. Jenei Katalin szülész-nőgyógyász három lányt és egy fiút segített a világra. BoglárkaFlóraJázmin és István mindannyian egészségesek és 2018. november 24-én ünnepelték második születésnapjukat.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Érdekesség, hogy a gyermekek édesapja szintén négyes ikerként született harminckét éve, amikor az orvosi csapat tagja volt Dr. Póka Róbert, aki most a kicsik megszületését is segítette.

Magyarországon a számítások szerint négyszáz-ötszázezer szülésre jut egy négyes iker. Mivel az országban egy évben átlagosan 90 ezer gyermek születik, négy-öt évente jönnek világra négyes ikrek. Az ikerterhességnek nagyobb az esélye, ha lombikos eljárásban fogannak meg a gyermekek, a debreceni pár esete így még különlegesebb, hiszen ezek a babák természetes úton fogantak.

Fotók: Miskolczi János

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: