“Kék vödör” akció 2018.

“Nem csak a sportszervezetek, hanem a gazdaság szereplői is jelentős mértékben támogatják a karitatív testület akcióját, amire nagyon büszkék lehetünk.”
(Széles Diána)
47482291_2143488979313555_3656359101362864128_o
Testületünk karácsonyi szeretetakciója részeként elindult a “Kék vödör” akció, melyhez a város élsportolói is csatlakoztak!
A Debreceni Sportcentrum Kft. hívó szavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak Debrecen első osztályú sportszervezetei, úgymint a DVSC labdarúgó-, a DVSC–SHAEFFLER kézilabdacsapata, a Debreceni Vízilabda Klub, a DEAC jégkorong- és kosárlabda-csapata, valamint a DSC SI.
A Kedvenc Szakbolthálózat is csatlakozott az idei akcióhoz. A három megyeszékhely (Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc) 8 Kedvenc szakboltjában a cégcsoport és vásárlói a „Kék vödör” akció javára gyűjtöttek. Az üzletekben november 1. és november 30. között minden eladott kilogramm húsáru után 2 forintot ajánlottak fel a Dorcas „Kék vödör” akciójának támogatására. Összesen 986.890 forint gyűlt össze, mely több mint 1500 kék vödör megtöltését fedezi.
A 2019. január 12-én megrendezendő FőnixFitt szabadidős és tömegsport napra december 11-ig minden elővételben eladott jegy árából a szervezők 100 forintot ajánlanak fel. Az összegből a szervezők tartós élelmiszert vásárolnak a rászoruló családok részére, melyet a testület közreműködésével osztanak ki.
47679814_2143489585980161_4088033048669454336_o

Mit tartalmaz a “kék vödör”?

A „Kék vödör” akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket (pl.: rizs, tészta, konzerv), illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak.

Hol gyűjtjük az adományokat?

A sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában (Debrecen, Zákány utca 4.) és a Debreceni Jégcsarnokban (Debrecen, Derék utca 33.) van lehetőség az adományok elhelyezésére nyitvatartási időben december 6-tól december 20-ig.

Már tavaly is nagyon erős volt az összefogás

A tavalyi gyűjtési akció során a testület 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze Debrecen Megyei jogú Város Önkormányzata, a testület tagszervezetei, a Rotary Klub, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft., valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével. Továbbá az akciót setgítette segítette a Hunyadi János, a Hatvani István, valamint a Kinizsi Pál iskola is. Az adománygyűjtési akciót támogatták egyházi és keresztény felekezeti szervezetek: a Debreceni Evangélikus Egyházközség, a Bárándi Református Egyházközség, valamint a Hit Gyülekezete.
A gyűjtés sikeréhez hozzájárult 14 gazdasági társaság, valamint Debrecen Fidesz-KDNP-s országgyűlési és önkormányzati képviselői. A lakosság részéről is jelentős mennyiségű adomány érkezett. A Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. 120 kék vödröt töltött meg, melyek összesen csaknem 1300 kilogrammnyi tartós élelmiszert tartalmaztak. A Debreceni Karitatív Testület célkitűzése, hogy legalább ilyen mennyiségű adományt tudjon összegyűjteni és kiosztani a civil szervezeteken szeresztül.
A programban 320 önkéntes vett részt. A gyűjtési akció során önkéntes munkát vállaltak idősek, fiatalok, valamint mozgásukban korlátozott fiatal felnőttek. A debreceni javítóintézetben elhelyezett fiatal felnőttek is hozzájárultak akciónk páratlan sikeréhez, mely közös munka nagy mértékben segíti ezen fiatalok társadalomba történő visszaintegrálását.
Városunkban és országosan is példaértékű ez az összefogás, amelyet a Debreceni Karitatív Testület ez évben is szeretne folytatni!
A Debreceni karitatív Testület kéri városunk lakosságát, hogy karácsony szent ünnepére való tekintettel gondoljanak a rászoruló családokra, és adományaikkal támogassák, hogy boldog karácsonyuk lehessen!
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: