Új elnököt választott a Debreceni Karitatív Testület

A 2015. október 8-án megalakult Debreceni Karitatív Testület a 2017. november 15-én megtartott évzáró testületi ülésen új elnököt választott. Kiss Ábel Lukács, a  Dorkász Szolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója 1 évre kapott mandátumot, mely egy alkalommal egy évvel meghosszabbítható. Az új elnököt a Debreceni Karitatív Testület egyhangúlag választotta meg.

Kiss Ábel Lukács a Dorkász Szolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója. Eredeti végzettsége tanár, három éve dolgozik a civil szférában. Családjával együtt 10 éve él Debrecenben. A Csapókerti Református Egyházközséghez tartozik, ahol presbiteri és gondnoki szolgálatot lát el. Gimnáziumi és egyetemi tanulmányai között 3 évet Ausztráliában töltött, ahol a helyi anglikán egyház életébe nyerhetett betekintést, mely idő alatt egy kanadai csapattal közös missziós úton Thaiföldön is járt. Az utóbbi években tanulmányút céljából többször megfordult Angliában és az Amerikai Egyesült Államokban is.

A Dorkász világszerte mintegy 400 ezer embernek nyújt segítséget évente. Programjaik kidolgozásánál fontos tényező a szervezet számára, hogy fenntartható, a kedvezményezett számára a fejlődést elősegítő támogatást adjon, valamint egyenrangú partnerként kezelje azt, aki felé a segítségnyújtás irányul. Örömmel tapasztalják, hogy hazánkban növekszik az adakozási kedv és egyre többen, egyre szívesebben segítenek önkéntesként is programjaikban. Az 1983-ban megalapított, holland gyökerekkel rendelkező keresztény, felekezetközi segélyszervezet 1992-ben kezdte meg magyarországi, debreceni működését; 2016-tól önálló magyar közhasznú alapítvány. Helyi szinten is minden történelmi egyház vezetőjével szoros kapcsolatot ápol, országszerte pedig 15 településen, több mint 40 gyülekezet segítségével valósítja meg szociális programjait. Évente átlagosan 20 tonna ruhát és 10 tonna élelmiszert osztanak szét a rászorulók között Debrecenben, vidéken, valamint határon innen és túl. Az Alapítvány Erdőspusztán a Vekeri-tó közvetlen szomszédságában 5,5 ha területen működtet egy keresztény táborhelyet és konferencia központot, ahol rendszerint hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő, valamint határon túli gyermekek számára tart fejlesztő és hitéleti táborokat.

Széles Diána alpolgármester és a tagszervezetek delegált képviselői az évzáró tanácsülésen megköszönték a volt elnök, Balogh Barnabás áldozatos munkáját a megalakulás óta eltelt 2 év során.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: