Több mint tizenöt tonna adományt gyűjtött a Debreceni Karitatív Testület

http://www.dehir.hu/debrecen/tobb-mint-tizenot-tonna-adomanyt-gyujtott-ossze-a-debreceni-karitativ-testulet/2016/12/29/

2016. december 29. 15:48 | Frissítve: 2017. január 10. 15:25Dehir.hu | info@dehir.hu

Debrecen – A Kossuth téren felállított „Addtovább házikóban” az idei karácsonyi adománygyűjtési akció is sikeresen zárult – közölte a testület.

A Debreceni Karitatív Testület gyűjtési akciójához a Rotary Klub mellett a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Közhasznú Kft., a Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft., valamint jelentős mennyiségű élelmiszer-adománnyal járultak hozzá az önkormányzati, valamint országgyűlési képviselők.

A programban 316 önkéntes vett részt. A gyűjtési akció során önkéntes munkát vállaltak idősek, fiatalkorúak, valamint mozgásukban korlátozott fiatal felnőttek is. A gyűjtési akciót kiemelten támogatták Debrecen országosan ismert élsportolói is. A résztvevő tagszervezetek a gyűjtési napokon színes programokkal várták a Kossuth térre látogatókat.

A Debreceni Karitatív Testület az adományozó magánszemélyek, a támogató gazdasági társaságok és a debreceni önkormányzat által felajánlott pénzadományokból szeretetcsomagokat állított össze. Az akcióban több mint 3000 csomagot, azaz összesen 15 ezer kilogrammot meghaladó adományt sikerült begyűjteni, amiket több helyszínen és időpontban osztottak szét karácsony előtt.

Mint arról a Dehir.hu is beszámolt, a Solar-D Kft. ügyvezetője egy kandallót ajánlott fel egy kétgyermekes nélkülöző családnak. Idén hetedik alkalommal rendezte meg a JAZZ FIVE és a Művészzenei Kör művésztanáraival hagyományos jótékonysági estjét, Jazzkarácsony-Nagykarácsony címmel. Az est alatt a Debreceni Karitatív Testület jelentős mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtött.

Ezek mellett a debreceni Karitatív Testület azt is kiemelte, hogy a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Debreceni Karitatív Testület, a ColorPlay, valamint a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért közös szervezésében újra kezdetét vette a „Csoki Gyűjtő Akció” Debrecenben. A kampányt egy gálaesttel zárták, ahol az összegyűlt édességeket kiosztották a rászoruló gyermekeknek. Összesen 900 gyermek kapott az édességből.

Idén is megszervezték az „Egy doboz szeretet” elnevezésű adománygyűjtési akciót. A kampányt itt is egy gálaműsorral zárták, ahol az összegyűlt „szeretet dobozokat” kiosztották a rászoruló gyermekeknek. Összesen 250 gyermek kapott ajándékot.

A Debreceni Karitatív Testület édességgel járult hozzá a Magyar Református Szeretetszolgálat által szervezett karácsonyi ünnepséghez.

Karácsony előtt Debrecen Megyei Jogú Város Szociális Szolgálata által szervezett melegétel-osztáshoz csatlakozott a Debreceni Karitatív Testület. Az ételosztáson a népkonyha által biztosított meleg étel mellé a testület munkatársai az országgyűlési képviselők által adományozott édességet és gyümölcsöt adták át a rászorulóknak. Az akció során 1900 adag meleg ételt osztottak ki.

Mint arról a Dehir.hu is beszámolt, Fásy Ádám egymillió forint értékű játékot adományozott a cívisvárosnak. Az adományokat hat óvoda, Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye kapta meg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: