Sajtóközlemény

2015.december 21.

A Debreceni Karitatív Testület az adományozók, támogató cégek és a város önkormányzata által felajánlott pénzadományokból szeretetcsomagokat állított össze. A szeretetcsomagok kiosztása – összesen két hetes időszakot felölelve – több helyszínen és több időpontban már megtörtént, valamint karácsonyig folyamatosan zajlik. Így például:

  • Eddig összesen 2323 darab, egyenként 5 kilogrammos, tartós élelmiszerekből (liszt, cukor, száraztészta, olaj, tea, konzerv, édességek, stb.) összeállított csomagot kaptak, illetve kapnak ajándékba azok a rászorulók, akik Debrecen területén a karitatív testület tagszervezeteinek, az önkormányzat családsegítő intézményeinek és szociális osztályának gondozotti körében találhatók.

  • Összesen 250 hátrányos helyzetű gyermek kapott mikuláscsomagot a Pósa Utcai Óvodában, a „Fecske” és „Fészek” Családok Átmeneti Otthonaiban, a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium oktatási-, nevelési intézményében és a Forrás Lelki Segítők Egyesülete által szervezett Mikulás-napi rendezvényen.

  • 20 fenyőfát azok a családok kapnak meg, melyeknek másképpen nem lett volna lehetőségük idén karácsonyfát állítani.

  • A Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Debreceni Görög Katolikus Egyházközség 300 ebédjegyet ajánlott fel a rászorulóknak a Debreceni Karitatív Testületen keresztül.

2015. december 21-én Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő és Gyermekjóléti Központja 200 csomagot osztott ki a rászoruló családok számára Orosz Ibolya Aurélia, a családsegítő vezetője és Balogh Barnabás, a Debreceni Karitatív Testület elnöke segítségével.

A Debreceni Karitatív Testület célja az, hogy a 2015-ös karácsonyi időszakban összesen 3000 csomagot juttasson el a rászorulókhoz, ezért még mindig tart a gyűjtés az „Addtovább”-házikóban a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren.

Támogatók: Tranzit-Ker Zrt., Gara Cukrászda, Épker-Service Zrt., National Instruments Hungary Kft., DH-Szerviz Kft, Héliker Invest Zrt., Hunép Zrt.., Duna Aszfalt Kft., D-Profil Kft., Keviép Kft., Nagymester Kereskedőház Kft., Alarm Wachter Kft., Solar-D Kft., Auchan, Bazár-Parking Kft., Smile palacsinta, Baromfiudvar 2002 Kft.

2015. december 21.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: